Публикувано на: 28 Юли 2010, 3:19 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
кандидат ентусиаст
Кара: еуегантно с вратите напред Регистриран на: 30.11.2008 Мнения: 114 Местоположение: софия
bijona написа:
Здравейте колеги аз карах до скоро е36 105кс. и я карах с А95 от Шел.Работил съм на ОМВ и ми е ясно какво се прави с разреждането на горивата масови по бензиностанциите-грозна работа.Имаше много голяма разлика не само в разхода но и във вървежа на колата.
Публикувано на: 28 Юли 2010, 10:45 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
кандидат ентусиаст
Кара: IS Регистриран на: 27.02.2007 Мнения: 91 Местоположение: Пловдив
По принцип карам само с 100 октана от ЕКО С него има разлика Мотора става по тих и върви каточили с по малко газ Няколко пъти сипвам 95+ пак от ЕКО ... и той става но с 100 октана си е друго
лелел да ви се оплача онзи ден какво ми се случи .Ходих си до Пазарджик ,обаче викам сега какво да зареждам имам гориво.Да ама на връщане ми светна лампата по пазарджишко шосе посока Пловдив.Викам си сега какво да е мъча колата,дай да сипа бензинец.Спирам на петрол на пазарджишко и слагам 95 ,стрелката си отиде на 15 литра .Добре колата си тругна всичко точно .Да ама навлизам аз във Пловдив по пещерско и гледам стрелката паднала във червената зона ,но не е светнала резервата.Викам си аз какво стана с тази кола ,да не започна да гори 50/100.Както и да е.Минах още 2-3 км,стигнах до хирургите.да ама там ми светна лампата за горивото.викам бах мамаму какво става.Докато се пребера до тракия ,стрелката достигна до първата чертичка преди 0.Както и да е на следващия ден качвам се в колата паля и ми показва посредата на резервата.викам си какво става тук???.тръгвам за работа докато стигна тя падна почти до долу.По едно време през деня викам чакай да отвора резервоара да ви какво става.Отварям аз помпата гледам всичко си е наред. На поплавака платката дето следи нивота се е поизтъркала малко ,но има живот(като местих поплавака нагоре - надолу се усещаше как е уребрено ).Както и да е изчистих го(доста мръсотя падна).слагам помпата и паля и ми показва 0 но колата има тунджа.Викам си аз какво става .отивам си аз във понеделник в мойта бензиностанция лукойл слагам си 95 с добавка хелиос(за 20 лева) и какво да вида стрелката си отиде на около 13 .Викам бах мамаму какво става.Вече 2 дена следа как се движи стрелката на бензина и всичко си е наред.викам си аз деаба тоя скапан петрол .Какво го правят ,как го кращават незнам ,ама повече няма да сипа от тази верига бензиностанций .иначе мотора е м40 1.8.
_________________ може всичко да е ,да ама не е бмв
Радвай се, че си се прибрал все пак Иначе 100 октана ЕКО и найстина колата върви и на ниските обороти, даже едно приятелче вчера караше неговата кола без да натиска газта
_________________ THE POWER IS NOTHINGWITHOUT CONTROL !
Публикувано на: 28 Юли 2010, 21:15 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
младши ентусиаст
Кара: наша Нина на глупости Регистриран на: 4.05.2008 Мнения: 606 Местоположение: там дето и слънце не огравя
Аз съм много доволен от Petrol 96 Extra Force
_________________ Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав "..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп
Публикувано на: 29 Юли 2010, 21:47 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Потребител
Кара: E36 318 is Регистриран на: 30.11.2007 Мнения: 17 Местоположение: Sofia
Аз също съм привърженик на Шел не за друго а защото съм наистина доволен от горивата им,обикновенно с 95 си карам но 100-те октана определено се усещат в сравнение с 95,вече 3 години откакто съм с марката,пробвал съм и ОМВ,Темпо,Еко и още ред други но по-зле според мен от Лукойл-а няма
Публикувано на: 29 Юли 2010, 22:14 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
кандидат ентусиаст
Кара: BMW 525d Individual Регистриран на: 23.04.2010 Мнения: 56 Местоположение: София
сипжа се вода!на 10,000л. А95 100л.вода!от делно с това ,че долу в резервуара се получава конденз и си е ебало...един приятел преди миналата зина сипа 10 литра от шел В-палър но в ботилка от вода и я сложи до колата да вземе фунията и бутилката беше замръзнала до половината почти беше на скреш и то не за повече от 10- 15 мин.Преди време карах по чужбина разхода с бензин от европа на мерцедес 124 3.0л 200кс. беше около 10извън градско като сипех тука и се мяташе на 15-16л.
сипжа се вода!на 10,000л. А95 100л.вода!от делно с това ,че долу в резервуара се получава конденз и си е ебало...един приятел преди миналата зина сипа 10 литра от шел В-палър но в ботилка от вода и я сложи до колата да вземе фунията и бутилката беше замръзнала до половината почти беше на скреш и то не за повече от 10- 15 мин.Преди време карах по чужбина разхода с бензин от европа на мерцедес 124 3.0л 200кс. беше около 10извън градско като сипех тука и се мяташе на 15-16л.
Колега, на всяка 1 бензиностанция зареждат бензина с вода за съжаление Никога няма да имаме хубав бензин, както при останалите държави. Аз най-често си сипвам от ОМВ и от ЕКО и съм доволен от тях
_________________ THE POWER IS NOTHINGWITHOUT CONTROL !
Публикувано на: 30 Юли 2010, 18:47 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
кандидат ентусиаст
Доволен доволен колко па да си доволен Мешана салата! Един приятел,като си купи колата от автокъща беше с италянска нафта колата вървеше нечовешко, после като сипа тука, нема такова разочарование
Публикувано на: 31 Юли 2010, 3:04 Заглавие: Re: С какъв бензин карете масово вашите е36-ци (октаново число)
Потребител
Колеги аз сипвам от ОМВ - 95 и съм много доволен, засега проблеми нямам Чат пат и от Еко сипвам, когато нямам време да ходя до ОМВ, но мисля че ОМВ е добре сравнение с останалите
Доволен доволен колко па да си доволен Мешана салата! Един приятел,като си купи колата от автокъща беше с италянска нафта колата вървеше нечовешко, после като сипа тука, нема такова разочарование
същата работа при мен, колата имаше 30 литра бензин от Италия, вървеше много добре,като заредих тук и си помислих, че нещо се повреди
_________________ Тук под синьото небе втори дом е то за мен черното ми BMW, карам си го нощ и ден
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения Вие не можете да прикачвате файл